Amanida catalana - bloc de l'estudi de comunicació itres

Com recuperar arxius esborrats?

suprAvui 9 de juny és el Dia Internacional dels Arxius (sí, els arxius també tenen un Dia Internacional...! Què no el té?) en commemoració de la creació, l'any 1948, del Consell Internacional d'Arxius de la UNESCO. I per això us hem preparat un article que segur que us serà útil un moment o altre: com recuperar arxius esborrats del disc dur de l'ordinador, d'un USB o d'un disc dur extern.

Primer de tot heu de saber com funciona això d'"esborrar" arxius en un ordinador: quan eliminem algun arxiu (d'allà on sigui: un ordinador, una memòria USB o un disc dur extern) en realitat no l'estem esborrant. El que fa el nostre ordinador és amagar-nos l'arxiu en qüestió i deixar l'espai que aquest ocupava com a disponible. Però fins que algun altre arxiu no hagi ocupat aquest espai que ha deixat, el que hem esborrat segueix estant al nostre ordinador. Per això si hem eliminat un arxiu, a no ser que algun altre hagi ocupat el seu lloc, el podrem recuperar.

delete

Com es recupera un arxiu eliminat? Hi ha molts programes que ho permeten fer. Nosaltres ens centrarem en el Recuva, un excel·lent programa gratuït que compleix perfectament les expectatives:

  1. descarregueu-lo (des d'aquí mateix) i instal·leu-lo al vostre ordinador
  2. si els arxius que voleu recuperar són en una memòria USB o en un disc dur extern, connecteu-los a l'ordinador
  3. obriu el Recuva
  4. seleccioneu el tipus d'arxiu que voleu recuperar (si no ho sabeu o són més d'un tipus, podeu marcar "Altres")
  5. seleccioneu la unitat on estaven guardats els arxius abans: en quina carpeta del disc dur de l'ordinador o en quina unitat externa (disc dur o USB)
  6. un cop escanejada la carpeta o unitat seleccionada ens mostrarà un llistat amb els arxius esborrats que ha trobat i si són recuperables o no
  7. seleccioneu els arxius que voleu recuperar, cliqueu el botó "Recuperar" i voi-la! Ja els teniu de nou!

Què? Fàcil no? Esperem que no ho hagueu de fe servir mai, però si arriba el cas, no dubteu que aquesta és una magnifica eina per fer-ho.

Comentaris  

 
0 #4 Fcesc 14-06-2012 15:55
Hola Claudia!

Si parles d'un servidor que tens en una xarxa local (o sigui, que tens físicament amb tu) no hi ha problema. Instal·les i executes el programa al servidor i segueixes els passos.

Ara bé, si estàs parlant d'un servidor d'internet, al que no tens accés físicament, llavors aquest programa no et servirà. T'hauràs de posar en contacte amb qui et gestioni el servidor i que et passi l'arxiu/s en qüestió de l'última còpia de seguretat que hagin fet (qualsevol empresa seriosa que ofereix servidors fa còpies periòdicament).

I gràcies pel comentari! Esperem seguir oferint informació que us pugui interessar!
Citar
 
 
0 #3 Claudia 12-06-2012 21:13
I si esborres una arxiu d'un servidor? el pots recuperar també? Molt pràctic el blog!!:)
Citar
 
 
0 #2 Fcesc 11-06-2012 15:58
Gràcies Gemma!

Esperem que no, que no ho necessiteu, però si arriba el cas, tranquil·la que segur que funciona!
Citar
 
 
+1 #1 Gemma 11-06-2012 09:03
Felicitats pel nou blog!! Aquesta entrada és molt útil!!! L'hauríeu d'haver escrit fa molt de temps!! Esperem no haver-la de fer servir, per si un cas no funciona!
Citar
 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Canviar el codi

Subscriu-te a les novetats del bloc

Articles d'informàtica

últims tweets